Je bekijkt nu Tips voor de zomerse tuin

Tips voor de zomerse tuin


Tijdens de hoogdagen van de zomer is er genoeg te doen in de tuin.
Met een beetje planning kunt u uw tijd optimaal benutten door prioriteiten te stellen bij wat er gedaan moet worden. Plan regelmatig tijd in om de klusjes op uw lijstje af te vinken, zodat u niet overweldigd raakt. En vergeet vooral niet te genieten. Grill wat te eten, nodig vrienden uit, ontspan en geniet van uw buitenoase.

Wees zuinig met water

Voorzie de tuinbedden van organisch materiaal om onkruid te verdringen en vocht vast te houden. gebruik druppelbevloeiing wanneer dat mogelijk is, en geef vroeg of laat op de dag water – vooral als u sproeiers of tuinstokjes gebruikt – om verdamping tot een minimum te beperken. 

Blijf koel
Bedenk manieren om uw tuin koel te houden. Planten zijn de airconditioning van de natuur; onder bomen kan het tot 20 graden koeler zijn dan op aangrenzende zonnige plekken. Plant een boom om schaduw te geven aan het terras of de patio, en plaats banken en stoelen onder bestaande bomen. Zet een fontein, zwembad of kleine draagbare waterpartij bij uw terras voor een verkoelend verdampingseffect, en het rustgevende geluid van bewegend water. Bouw een prieel en plant snelgroeiende wijnstokken aan de voet, of installeer een schaduwdoek. 


Kleurrijke bakken
Zorg ervoor dat eenjarige bakken er op hun best uitzien door regelmatig water te geven, te bemesten en dode bloemen te laten groeien. In mid-summer, cut back trailing annuals such as petunias and a million bells by half and give regular feedings of water-soluble bloom booster fertilizer for a new flush of color. Replace tired-looking plants with new ones for an updated look. Move containers into mixed borders where there are holes or gaps for an element of surprise. Find out more on how to jazz up your garden with containers.

Combineer het
Wees niet bang om eetbare planten te combineren met sierplanten. Different colored lettuces make attractive edging along a pathway. Dinosauruskool (‘Lacinato’), met zijn lichtblauwe bladeren, kan in bakken worden geplant en worden gecombineerd met eenjarigen voor een opzichtige look. asturtiums, met eetbare bloemen die groene salades opfleuren, kunnen worden gebruikt als bakaccenten, in verhoogde bedden, of klimmend op een hekwerk. et meer inspiratie over eetbare tuinen die zowel mooi als functioneel zijn.

Gebruik eetbare gewassen als sieraccenten

Nieuwe soorten groenten en fruit zijn gekweekt om goed te presteren in bakken, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor kleine terrassen of patio’s. BrazelBerries® frambozen of blauwe bessen zijn aantrekkelijk op zichzelf, maar kunnen ook worden geplant in kleurrijke keramische potten of worden gecombineerd met eenjarigen zoals Oost-Indische kersjes voor een extra vleugje kleur. 

Maak het terras schoon
Veeg patio en terras af en toe schoon en veeg stof van terrasmeubilair met een vochtige doek. Vervang kussens en verplaats containers voor een modernere look. Gebruik verse bloemen uit de tuin en schik ze in vazen rond uw terras voor een extra vleugje kleur en om van dichtbij van uw zelfgekweekte bloemen te genieten. 

Keep pollinators happy

Insects and hummingbirds are crucial for pollination of edibles and other plants. Include a selection of native plants that will bloom over the growing season to attract a diversity of wildlife. Check with your local extension service or nursery to find out which varieties are most suitable to your area. Annual sunflowers and zinnias, or specialty wildflower mixes, are quick-growing options for new gardens or edible beds. Check out a garden that supports wildlife: A Naturalistic Garden Welcomes the Birds & the Bees.

Take note

Now’s the time to assess the garden. Make a list of what needs to be divided or replaced, and take a few snapshots on your phone as a visual reminder. Note if a plant is too big or small for a particular spot, and when you see varieties that might work better together. Fall and spring are the best times to move plants around, when the weather is cooler. Get more ideas on designing a border.

Think big

While the weather is good, tackle major projects, such as laying pavement for a new patio, building a pond or path, installing a new fence, or addressing drainage issues. Whether you plan to do it yourself, or hire a professional, do your research to make sure your project is compatible with your home and outdoor needs, meets any local building codes, and comes in on budget. Houzz and Pinterest are great sources for information, including materials, designers, and innovative ideas. Get additional landscape design inspiration.

Seek out inspiration

Visit botanical gardens and public parks, or participate in local garden tours for new design ideas and inspiration. Take photos—with permission—of particular areas that you like, or of plant combinations to try in your own yard. Document favorite hardscape materials such as pavers, gravel, trellises or furniture, and ask the homeowner if they know of a source. For ideas on public gardens to visit, check out these destinations.

Geef een reactie