Je bekijkt nu Hangende plantenmanden opfleuren

Hangende plantenmanden opfleuren

Als je in de zomer die enorme, tuimelende, prachtig bloeiende hangende bloembakken in open tuinen, buiten caf├ęs of aan lantaarnpalen ziet hangen, is het voor tuiniers altijd met een jaloerse blik dat we ernaar kijken. Hoe krijgen ze het in hemelsnaam voor elkaar om zo vol te zitten met bloemen en gebladerte en er zo perfect uit te zien? De sleutel tot hun succes is constante verzorging, meer dan bij standaard containerbeplanting.

Water geven is de sleutel om ze er fris en fantastisch te laten uitzien

Dichte beplanting en maatregelen om ervoor te zorgen dat het water niet te veel wegloopt, helpen, dus bedek de mand met absorberende matten. En dan water, water en nog eens water! Geef niet elke keer dat u water geeft, maar doe dat wekelijks. Als u echter in de aanplantfase bent, kunt u wat langzaam vrijkomende voedingskorrels toevoegen om de planten tijdens de zomer te helpen. Als je een hanging basket op een winderige plek zet, kan dat de planten stress geven, omdat ze vocht verliezen. Bedenk dus waar je manden komen te staan en dat je ze misschien nog meer water moet geven!

Geef een reactie