Je bekijkt nu Kruidachtige clematis bloemen

Kruidachtige clematis bloemen

Deze kruipende planten geven een nieuwe dimensie aan uw borders

Het lijkt misschien tegenstrijdig om een clematis te hebben die niet vertakt. Er zijn er zelfs heel wat die dat niet doen, maar dat maakt ze niet minder geschikt als tuinplant. Vele zijn uitzonderlijk mooi en bieden effecten en eigenschappen die andere klimmende soorten niet hebben, waaronder, in het geval van C. recta ‘Purpurea’, het bladeffect.

De groep omvat zowel soorten uit verschillende landen en habitats als hybriden, waardoor het een zeer diverse groep is, van de stevige, houtachtige kluit van de laat in de zomer bloeiende C. heracleifolia, via de slanke, slappe stengels van C. texensis, met kolfvormige bloemen, tot de rechtopstaande, kruidachtige stengels van C. recta, met een wervelwind van kleine witte bloemen in de nazomer.

Hoge kruidachtige

De stengels variƫren in hoogte van 60 cm tot 1,5 m, afhankelijk van de soort. De hoge kruidachtige soorten hebben baat bij een paar steuntjes met twijgjes. Planten met buigzame stengels kunnen over kleine struiken zoals hebes worden geleid, door meerjarige vaste planten met stevige stengels, of in een tipi van stokken, twijgen of potten.

Terugsnoeien

Ze kunnen allemaal in de herfst of de late winter worden teruggesnoeid om het volgende jaar nieuwe bloeistengels te produceren. Ze houden van vochtige, maar goed gedraineerde grond in de zon of halfschaduw en een mulch van tuincompost om het vocht vast te houden en de plant weer sterk te maken.

Geef een reactie